Haber Merkezi
 
Darmstadt Halkevi'nin kurucuları arasında bulunan Atilla Kılıç, geçtiğimiz cuma günü Darmstadt şehrindeki Taunusstr. üzerinde arkasından sıkılan beş kurşundan, dördünün isabet etmesi sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak yaşamını kaybetmişti.

 Cumartesi ve pazar günü yapılan Anma törenlerine yoğun katılım oldu.

Darmstadt savcılığı yaptığı bir basın toplantısıyla, Malatya-Kürecik kökenli Atilla Kılıç'ı öldürdüğü iddia edilen Ferdi K. adlı zanlının yakalandığını açıkladı. Görgü tanıklarının ifadesi sonucu takip edilerek, olayda kullandığı silahıyla birlikte pazar sabahı gözaltına alınan döner işletmecisi Ferdi K.'nın, daha önceden herhangi bir sabıkası olmadığı ve suçunu itiraf ettiği belirtildi.


Gözaltına alınan Ferdi K.'nın suçunu itiraf ettiği açıklandı.

Darmstadt Halkevi kuruculuğunun yanında, AGİF ve Sol Parti Darmstadt aktif üyelerinden de olan Atilla Kılıç'ın, çevresinde sosyal faaliyetleriyle yakından tanınan ve sevilen biri olduğu belirtildi.

Halkevi yaptığı bir basın açıklamasında, " Ölüm gerekçesi ne olursa olsun Atilla'nın böylesi bir ölümü hak etmediğini ve üzüntümüzün büyük olduğunu bildirmek isteriz. Ölümünün sadece Halkevi için değil, Darmstadt antifaşist mücadelesi açısından büyük bir kayıp olduğunu derinden hissediyoruz." ifadesine yer verdi.