İmparatorluk vatandaşları Almanya Federal Cumhuriyeti’ni devlet olarak tanımıyor ve Alman İmparatorluğu’nun bugün hala devam ettiğine inanıyor.

1937’de geçerli olan imparatorluk sınırlarını kabul eden örgüt, resmi makam ve mahkemeleri reddediyor, vergi vermeye ve trafik cezası ödemeye de yanaşmıyor. Kendilerini imparatorluğun devamı olarak gören grubun, kendi para birimi, pasaport ve kimliği ile ve bir de sözde kralları mevcut.

ALMANYA GENELİNDE SAYILARI: 12 BİN 600 

Anayasayı Korumu Teşkilatı, Almanya’da İmparatorluk Vatandaşları’nın sayısının 12 bin 600 dolayında olduğunu açıkladı. Alman Anayasayı Korumu Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maasse’in verdiği bilgilere göre, bu kişilerin yaklaşık 700’ü şiddet yanlısı. Bugüne kadar İmparatorluk vatandaşlarının sayısının 10 bin civarında olduğu tahmin ediliyordu.

İmparatorluk Vatandaşları’na üye bir kişi geçen yıl 20 Ekim’de Bavyera Eyaleti’ndeki Gergensmünd kentinde evinde arama yapmak isteyen polislere ateş açmış, olayda dört polis yaralanmıştı. Yaralanan polislerden biri kaldırıldığı hastanede ölmüştü. Örgüt söz konusu olaydan sonra Anayasayı Korumu Teşkilatı tarafından yakından izleniyor.