Süheyla Kaplan

AABK tarafından yapılan yazılı açıkamada, IŞİD militanlarınca kitlesel katliamın dünya kamuoyunun gözüönünde gerçekleştirildiği, IŞİD’in yıllardan beri Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından desteklendiği öne sürüldü.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: ‘’Türkiye, Türk askerlerinin gözönünde İŞİD’e sınırdan silah sevkiyatını gerçekleştirmektedir. Kobani’de Kürtlere güvenlik güçleri tarafından ağır silahlarla karşılık verilmektedir. İŞİD’in yardımıyla Rojava Kürt otonom bölgesi düşürülmek istenmektedir. Burada iki yüzlü bir oyun oynanmaktadır. Bir taraftan İŞİD güçlendirilmekte, diğer taraftan da Şengal’de genozid uygulamakta.. Bilinen bir gerçek var ki, o da Türkiye’nin Almanya’dan silah satın aldığı. Eğer Türkiye İŞİd’e silah sevkiyatı yapıyorsa bu bir Alman silahı da olabilir. Alman hükümeti bu nedenle Türkiye ve diper ülkeler gibi büyük bir sorumluluk taşımaktadır. Alman hükümeti Türkiye’ye İŞİD’e verdiği desteği bir an önce durdurması konusunda baskı yapmalı. Kobani’ye destek vermek   bir insanlık savunmasıdır.

Mitingin 11 Ekim tarihinde Düsseldorf kentinde, saat 12:00’de, DGB Alman Sendikalar Birliği binası önünde, Friedrich-Ebertstr.’de gerçekleştirileceği bildirildi.