Haber Merkezi

Almanya'nın Hamburg şehrinde Yeşiller ve Sol Parti eyalet Parlamento grubunun davetlisi olarak Eyalet Parlamentosu'nda bir görüşme yapacağı açıklanan, 40 kişilik Afrika kökenli Lampedusa mülteci grubuna, polis biber gazıyla ve jopla saldırdı. 8'i mülteci 30 kişi gözaltına alındı ve birçok gösterici yaralandı.



Dün saat 16:00 da Eyalet Parlamentosu önüne gelerek, bir süre sessiz oturma eylemi yapan mülteci grup, eyalet başbakanı Olaf Scholz'a (SPD) kalma haklarının çözümü için bir mesaj vermek istediklerini açıkladı.



 Parlamento önünde kendilerine insani gerekçelerle (Madde 23.) kalma hakkı verilmesini talep eden mülteci gruba,



Polisin saat 17:30 da "izinsiz gösteri yapıyorsunuz" uyarısıyla aniden başlayan biber gazlı ve joplu saldırısı, çevreden geçenlerin tepkisini çekti.



8'i mülteci olmak üzere 30'a yakın gözaltının olduğu gösteri esnasında birçok göstericinin polis şiddetine maruz kalarak yaralandığı belirtildi.


Olay yerinde ilk yardım aracının olması polisin önceden hazırlıklı olduğunu gösteriyordu. 


"
Sosyal medya üzerinden yapılan resimli polis şiddeti paylaşımları, kısa sürede yüzlerce destekçinin olay yerine gelmesini sağladı. Polisin yer yer zor anlar yaşadığı gösteri esnasında, onlarca Alman dayanışmaci genci de yer aldı.



MÜLTECİLERE YAPILAN POLİS SALDIRISI KAZIM ABACI İLE SOL PARTİLİ SCHNEIDER'İ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

Türkiye kökenli SPD ( sosyal demokrat) milletvekili Kazım Abacı'nın saldırı devam ederken gelişmeleri diğer SPD'li yetkililerle 100 m. ileriden izlemesine, Sol Parti vekili Schneider, sert tepki gösterdi.

Sol Parti grup sözcüsü Christiane Schneider, Kazım Abacı ( SPD) ve Antje Möller (Yeşiller) tartışırken

Kazım Abacı'nın "olayın bu noktaya gelmesinden sorumlu olarak" Antje Möller ile Christiana Schneider'i göstermesi, Schneider'in "sizin suskunluğunuz mu, bizim mültecilere sahip çıkmamız mı, sorumsuzluk" sert tepkisiyle karşılaştı. Polisin yanında yapılan anlık tartışma, durumun ciddiyetine bir işaretti.



Saat 20:00'e kadar süren gösteri 400- 500 kişinin katıldığı yürüyüşle, Parlamento önünden şehir merkezindeki mültecilerin barındıkları çadır önüne kadar devam ederek son buldu.