Aufstehen’’ adı altında SPD, Yeşiller ve Sol Parti'de siyaset yapan yada bunların da dışında bulunan ama memnun olmayan yerel, eyalet ve federal düzeyde siyasetçilerin, normal halktan insanların kurduğu, yan yana geldiği siyasi oluşum Münster Bennohaus'ta bölge toplantısını gerçekleştirdi.

Marco Bülow, Steve Hudson, Andrea Schaaf'ın podyumda yer aldığı ‘’Aufstehen‘’ grubunun bölge toplantısının moderasyonunu Frank Kemper yaptı.

200'e yakın izleyicinin katıldığı salon toplantısında konuşmacılar Almanya'da zenginler ile yoksullar arasındaki makasın her geçen gün daha da açıldığını, hükümetin ve Partilerin Silah Lobisi ve büyük Holdinglerin çıkarları doğrultusunda çalıştığını, Irkçılığın, ayrımcılığın toplumda gözle görünür biçimde çoğaldığını ve daha adil bir düzen, paylaşım ile barış için yola çıktıklarını belirttiler.

Sol Parti'nin önemli isimlerinden Sahra Wagenknecht ve Sevim Dağdelen'in de öncüleri arasında bulunduğu herkesin katılabileceği, katkı sunabileceği ’’Aufstehen-Ayağa kalk‘’ sol hareketinin sosyal ve yenilikçi bir oluşum olduğu ileri sürülmekte.

‘’Aufstehen‘’ hareketinde var olan Partilerden hoşnut olmayan Taksi şoförü, Kasiyer, Emekli, Sanatçı, Öğretmen, Sosyal Danışman, Gazeteci, Geçici işçi, işsiz, küçük işletme sahibi, Hemşire, Polis memuru yada Hekim gibi farklı sosyal sınıflardan ve meslek, yaş grubundan insanlar yer alıyor. Harekete şu an itibarıyla az sayıdada olsa Almanya'daki İlerici Göçmenler ve Türkiyeliler'de ilgi gösteriyorlar.

Süper zenginler için yapılan siyaseti durduracağız

Münster'deki bölge toplantısında konuşan SPD'den ( Alman Sosyal Demokrat Partisi) istifa eden Dortmundlu Federal Milletvekili Marco Bülow ‘’ Bugün Almanya'nın büyük şehirlerinde bir çok yaşlı insanı, emekliyi parklarda, sokaklarda, trenlerde, stadyumların önünde depozitli şişe toplarken görebilirsiniz. Bu nasıl bir refah ülkesi, bu nasıl adalet?. Hareketimiz ezilen, yoksul ve mutsuz çoğunluğun sesi olacaktır. Onların parası varsa bizimde arkamızda halk var. İşsizseniz, hasta yada yaşlı iseniz sistem, toplum sizi unutuyor, siliyor. Sosyal devlet yeniden tesis edilmelidir. Hareketimizle sokaklara çıkmamız, Interneti iyi kullanarak Holdingler, Lobiler ve Süper zenginler için politika yapan CDU, CSU ve FDP gibi partilere baskı yapmalı onları silkelemeli, Diktatörlere ve rejimlerine yapılan silah satışını mutlaka engellemeliyiz ‘’ dedi.

Almanya'nın bir çok bölgesinde örgütlenen ve farklı eylemleriyle aktivitelerini sürdüren, Fransa'daki ‘’ Sarı Yeleklilere’’ büyük sempati duyan ‘’Aufstehen’’ in Podyumdaki diğer konuşmacıları da, toplumdaki kutuplaşmayı, yoksulluğu önlemek ve halkla birlikte politika yapılması için yola çıktıklarını dil, din, ırk farkı olmadan kapılarının herkese açık olduğunu dile getirerek halkın tümüne harekete destek çağrısı yaptılar.

Mehmet Tanlı / Münster