Mustafa Akpolat / Bremen


1000'in üzerinde üyenin katıldığı genel kurulda, Partinin yeni başkanı , başkan yardımcısı, genel sekreteri, parti sözcüleri seçildi. Genel kurulda ayrıca Mayıs ayında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu seçim programı üzerinde çalışıldı. Ayrıca Avrupa Korsan partisinin kuruluşunda yer alınacağı onaylanarak, karar altına alındı. Avrupa Korsan Partileri, Avrupa Parlamento seçimlerinde, kendi programlarının yanı sıra, ortak bir seçim programı üzerinde çalışacağı da karara bağlandı.

Genel Kurul'da, bazı tüzük maddelerinde yapılmak istenen değişikliller ile ilgili, değişiklik dilekçeleri görüşülerek oylandı. Partinin yönetici kadrosunda, yönetim kurulu üyeliği kaldırdılarak, onun yerine. Başkan, Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter ve 2 Genel Sekreter yardımcısı, Sayman ve Politik sözcü olarak yeniden düzenlendi.

Korsanların yeni Başkanı Thorsten Wirth

2006 yılından Korsanlar Partisinin kuruluşunda yer alan eski yönetim kurulu üyesi 45 yaşındaki Bilgisayar yazılımı ve programcısı Thorsten Wirth, Bremen'de gerçekleşen 1000'in üzerinde üyenin katıldığı Federal kongrede, 5 adaya karşı oyların yüzde 78,1 'i alarak yeni başkan seçildi. Thorsten Wirth halen Frankfurt Parlamentosu Korsanlar grubunun bilgisayar programcılığını ve danışmanlığını yapmakta.

 

Eylül ayında gerçekleşen Federal Parlamento seçimlerden yüzde 2,2 oranında oy alarak beklentilerin altından kalan korsanlar, 2014 Mayıs ayından gerçekleştirilecek olan Avrupa Parlamento seçimlerinde yüzde 3'lük barajı aşarak, Avrupa parlamentosuna girmeyi hedeflemekte Genel kurulun sonuna doğru, dört eyallet parlamentosunda ( Berlin, SH. NRW ve Sarland) eyaletleri parlamentosunda bulunan Korsan Milletvekilleri ve grupları adına yapılan konuşmalarda, eyaletlerdeki parlamento çalışmaları hakkında genel kurul bilgilendirildi. Konuşmalarda, Korsanların parlamentolardaki etkisini ve çalışmalar hakkından bilgiler verildi.

Genç Korsanlar (Jupis) adına Jupis başkan yardımcısı Norbert Hense yaptığı konusmada; geçmişte yaşanan sorunlara değinerek bunların aşılması gerektiğ üzerinde görüşler ifade etti. Korsanların toplumda, bir internet partisi olduğu algısını yıkmak gerektiğini, demokrasi, katılım hakkı ve tüm toplumsal sorunlar ile ilgili çözüm önerileri ve politikaları anlatılmalıdır. Önümüzdeki Avrupa parlamento geçimlerinde, Avrupa'da yaşanan sorunlar ve bu sorunlara karşı politikamız anlatılmalıdır'' dediği konuşmasında, özelliklede Avrupa'nın mülteciler politikasının insanı değerlere uygun hale getirilmesi gerektiğini, ülkesinden kaçmak zorunda bırakılan insanları öldüren değil, yardım eden bir mülteci politikasına ihtiyacı var'' dediği konuşması genel kurulda uzun süre alkışlandı.

Genel kurulda, Uluslararası misafirlerden, İsveç Korsanlar Partisi, Avrupa Parlamento Milletvekili Amelia Andersdotter bir konuşma yaptı. Andersdotter yaptığı konuşmada Uluslararası daynışmanın özelliklede Avrupada yaşanan sorunlara ve demokrasiye yönelik yeni saldırılara karşı Korsanlara daha fazla görev düştüğüne değindi. Amelia Andersdotter; ''gelecek bizim ellerimizde, gelecek biziz'' dediği konuşması dakikalarca alkışlandı. 

 

Almanya Korsanlar partisinin 13. Federal Parti kongresinde ,Thorsten Wirth Genel Başkan, Carolin Mahn-Gauseweg başkan yardımcısı, Stephanie Schmiedke Genel sekreter, Veronique Schmitz Genel sekreter yardımcısı , Gefion Tümer genel sekreter ikinci yardımcısı, Björn Niklas Semrau, Partinin politik sözcüsü ve Stefan Bartels Parti Saymanı olarak seçildiler.

Almanya Korsanlar Partisi, Avrupa Parlamento seçimleri gündemiyle, 4-5 Ocak 2014 tarihinde Bochum'da tekrar toplanacak.