Bild gazetesindeki habere göre, geçtiğimiz gece saat 21.15 sularında Treuchtlingen-Würzburg seferini yapan trende tekbir getirerek elindeki balta ve bıçakla 4 kişiyi yaralayan saldırgan olay yerinden kaçmaya çalıştı.

Peşine düşen polislere de bıçakla saldırınca vuruldu. Yaralıların Hongkonglu bir aileden olduğu ve 14 yolcunun da saldırı nedeniyle şoka girdiği bildirildi. 

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, saldırganın saldırıyı tek başına gerçekleştirdiğini düşündüklerini söyledi. Herrmann soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü de belirtti. Saldırganın Almanya'ya, ailesi olmadan tek başına geldiği ve bir süredir ülkede mülteci sıfatıyla kaldığı öğrenildi.

Bir görgü tanığı saldırıyla ilgili olarak, “Trenin içinde her taraf kandı. Sanki mezbahana gibi görünüyordu” ifadelerini kullandı.

Almanya'da iki ay önce de Münih yakınlarındaki Grafing kentinde 27 yaşındaki bıçaklı bir saldırgan trende bir kişiyi öldürmüş, üç kişiyi yaralamıştı. Saldırgan psikolojik sorunları olduğu kliniğe yatırılmıştı.