Aşağı Saksonya ve Bremen'de 18 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenleyen 350 polis, toplam değeri 1.8 milyon euro olan nakit para, mücevherat, Porsche ve Audi marka otomobiller ve altın paralara el koydu.

Polisten alınan bilgiye göre tamamı aynı aileye mensup çete üyeleri Türkiye'de kurdukları çağrı merkeziyle yaşlıları arayıp, kendilerini polis olarak tanıtıyor. Yaşlıları elindeki tüm para ve değerli mücevheratları kendilerine vermesini istiyor. Arayan numara aranan telefonun ekranında Almanya'daki bir numara olarak göründüğü için yaşlılar dolandırıcıların ağına kolaylıkla düşüyor.

Yaşlıların ikna edilmesi üzerine, Bremen ve Aşağı Saksonya Eyaleti'ndeki çete üyelerine haber veriliyor. Çete üyeleri de belirlenen evlere gidip yaşlıların elindeki para ve değerli mücevherat ve eşyaları alıyor. Bu yolla milyonlarca euro para ve mücevher dolandırıldığını açıklayan polis, Tamamı dolandırılmış yaşlılara ait 260 bin nakit paraya el kondu. 14 kişi hakkında soruşturma açıldı. Yaşları 47, 29, 28 ve 24 olan dört şüpheli hakkında da yakalama emri çıkarıldı.