Dortmund'un Hafen semtinde meydana gelen olay, bu gece sabaha karşı meydana geldi. Kozmetik ürünleri satan bir dükkanı bulunan ve ayni ürünleri pazarlarda satışa sunan 40 yaşındaki Ulvi Kazmacıoğlu'nun acı ölümü, akrabası Alperen Akçay'dan alınan bilgilere göre şöyle oldu:

ELLERİ BAĞLI OLARAK ÖLÜ BULUNDU

Akşam saatlerinde, depo olarak kullandığı garaja giden Ulvi Kazmacıoğlu, uzun süre eve dönmedi. Eşi Müjgan Kazmacıoğlu da, kendisine telefonla aradı ve ulaşamayınca, pazara çıkacak malları hazırlamak için çalışıyordur diye düşünerek aramayı sürdürmedi. Sabah işçilerinden biri Ulvi Kazmacıoğlu'nu arayıp ulaşamayınca, depoya gitti. İşçisi, depoya gittiğinde Ulvi Kazmacıoğlu'nun elleri koli bandı ile bağlı cesedi ile karşılaştı. Elleri bağlı olarak bulunan Ulvi Kazmacıoğlu'nun, kafasında darp izinin bulunduğu tespit edildi, ancak ölümüne neyin sebep olduğu anlaşılamadı. Olayın polise intikal etmesinin ardından, olay yerine gelen polisin olayı cinayet masasına devrettiği öğrenildi. Olaya el koyan Dortmund savcılığı, Ulvi Kazmacıoğlu'nun naaşını otopsi yapılması için olay yerinden bu sabah kaldırdı ve olayla ilgili soruşturmayı da başlattı.

OLAY DORTMUND'U YASA BOĞDU

Yaşanan bu acı olay, Ulvi Kazmacıoğlu'nun yaşadığı semtte ve Dortmund kentinde yaşayan çok sayıda Türk'ü adeta yasa boğdu. Ulvi Kazmacıoğlu'nun akrabaları evine taziye için akın ederken, Eşi Müjgan Kazmacıoğlu'nun Mainz şehrinde yasayan amcası Köksal Akçay, amca oğlu Alperen Akçay ve bazı akrabaları, duyar duymaz Dortmund'a geldi.

Ulvi Kazmacıoğlu, evli ve üç erkek babasıydı.

Aile ve yakınları, bir an önce yetkililerin olayın arka planını çözmelerini ve varsa suçluların talep etti.