Aldıkları saat ücretini yetersiz bulan ATM’ye para taşıyan çalışanlar, geçen hafta sonu Almanya’nın Mecklenburg Vorpommern, Hamburg, Berlin, Brandenburg, Hessen, Sachsen-Anhalt, Rheinland-Pfalz, Saarland ve Bayern’de aynı anda uyarı grevi yaptı.

Grevin ardından ikinci görüşme Ver.di sendikası ile işveren arasında Hannover’de yapıldı. Ancak bu görüşmeden de sonuç çıkmadı. Bunun üzerine yaklaşık 11 bin çalışan, Ver.di sendikası ile birlikte yeni ve daha büyük bir grev için hazırlıklara başladı.



Prosegur isimli para taşıma şirketi çalışanı ve Ver.di sendikasının Bayvera Eyelat temsilcisi olan Serhat Girgin, sosyal haklarının peşine düştüklerini söyledi.

9 eyalette şirketlerin çalışanlarına yüzde 40 oranında değişen saat ücreti uygulaması yaptığını belirten Girgin, “Örneğin Berlin’de saat ücreti 11.24 euro iken NRW 15.73 euro. Öncelikle bu farklılıkların kaldırılmasını isterken, saat ücretlerimizin 1.50 euro olarak yükseltilmesini ve bir kereye mahsus olmak üzere her çalışana 250 euro ödenmesini talep ediyoruz” dedi.