Alman basınında yer alan haberlere göre, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin (KRV) farklı kentlerinde bulunan 33 ayrı mülteci yurtlarında, bu sabah saat 6 itibariyle polis eşliğinde kontroller yapıldı.

Duisburg, Essen, Dortmund, Hamm ve Hagen gibi çok sayıdaki şehirlerde yapılan operasyonlarla, faklı isim ve ülke adı vererek mülteci kamplarında kalan mültecilerin kimlik tespiti amaçlandığı açıklandı. Yatağından kaldırılarak otobüslerle kontrol merkezlerine taşınarak kontrolleri yapılan mültecilerin çoğunluğunu, Kuzey Afrika ülkeleri Cezayir ve Fas uyruklu vatandaşların oluşturduğu tespit edildi.

Mültecilere yönelik kontroller, çok sayıda polis eşliğinde Almanya Yabancı Dairesi tarafından yapıldı. Operasyonu sayfalarına taşıyan Bild Gazetesi, bu sabah itibariyle yapılan kontrollerde, 400'ü aşkın mültecinin parmak izi ile kimlik bilgilerinin yenilendiğini yazdı. Yapılan operasyonlar sırasında bazı Cezayir ve Fas uyruklu gençlerin üzerinde, kaynağı henüz anlaşılamayan çok miktarda paralarının da bulunduğu açıklandı.