Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyalet meclisi yeni bir yasa değişikliğine imza attı. 

Meclis, 2003 yılından beri yürürlükte olan terörle mücadele adı altında camilere yapılan baskınları yaptığı yasa değişikliğiyle ortadan kaldırdı. Yeni yasayla polisin camilere sebepsiz yer ani baskınlar düzenlemesi, camiye gidenlerin izlenmesi, kimlik kontrollerinin yapılması ve fişlenmesi sonlandırıldı.

HUKUKİ ZEMİN ORTADAN KALDIRILDI

Yasa değişikliğinde büyük rol oynayan Yeşiller Partisi Eyalet Milletvekili Belit Onay, "Aşağı Saksonya Polis Yasasını değiştirerek camilere yapılan  baskınların hukuki zeminini  ortadan kaldırdık. SPD/Yeşiller hükümeti olarak göreve başlar başlamaz ilk olarak terörle mücadele adı altında polislerin camilere yönelik yaptıkları baskınları çıkartılan genelgeyle durdurmuştuk. Ancak şimdi yasada da değişiklik yaparak bunun hukuki dayanağına da son verdik" diye açıklama yaptı.

HAKSIZLIĞA VE AYRIMCILIĞA SON VERDİK

Geçmişteki baskınların din ve vicdan özgürlüğü ilkesine aykırı olduğunu belirten Türk kökenli Milletvekili Onay konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bundan sonra sebepsiz yere camilere polisin baskın düzenlemesi mümkün olmayacak. Böylelikle eyaletimizdeki cami derneklerinin maruz kaldığı haksızlığa ve ayrımcılığa da son vermiş bulunmaktayız. Terörle mücadele adı altında akıl almaz bir genellemeyle tüm Müslümanlar hedef gösterildi.  CDU/FDP hükümeti zamanında  toplumsal huzura  zarar vermiştir."