Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülmekte TKP/ML davası tutuklularının duruşması yaz tatili ardından dün yeniden başladı.

Mahkemenin yaz tatili dönemine girmesi öncesinde tutuklulardan Dr. Banu Büyükavcı ve Erhan Aktürk için verilen tahliye dilekçesi dün Mahkeme yargıçlar heyeti tarafından red edildi.

Duruşmayı yürüten yargıçlar için reddi hakim başvurusu yapan Müslüm Elma ve Dr.Banu Büyükavcı'nın avukatları, davayı yürüten senatonun tarafsız olmadığını ve tutukluların hapishanede geçirdikleri 2,5 yıllık tutukluluk sürelerinin gözönünde tutularak karar verilmesi gerektiği konusunda itirazlarını belirttiler.

Başyargıç Dr. Dauster in ve federal savcılığın tutuklular için yüksek cezalar öngördükleri, dünkü tavır ve davranışlarına yansıdı. 2 ay kadar öncede tutsak Mehmet Yeşilçalı'nın sağlık sorunları olması nedeniyle tahliye edilerek,tedavisi için hastahaneye yatması ve mahkemelere dışardan katılması dilekçesi yine red edilmişti.

15 Nisan 2015  tarihinde Avrupa çapında yürütülen tutuklama operasyonları sonucu TKP/ML üyesi oldukları ileri sürülen 10 ATİK aktivisti Almanya, İsviçre, Fransa ve Yunanistan'da gözaltına alınmış ve davanın duruşması 17 Haziran 2016 tarihinde başlamıştı. Dava avukatları mahkemenin sonuçlanmasının Mayıs 2018 tarihini bulabileceğini belirtmekteler.