Almanya’da, en çok yabancının bulunduğu ve Türkiye kökenlilerin de yoğun olduğu Offenbach Kenti’ne, Anakent Belediye Başkanı olmak için aday olan AKP’li eski başkan Muhsin Şenol’a, „rüşvetle sandığa adam götürüp toplu oy attırmak"an soruşturma açıldı.

AKP’nin yurt dışı örgütlenmesi UETD’nin eski Hessen Eyalet Başkanı olan Şenol, iddiaları reddederek, şu ana kadar kendine soruşturma belgesi gelmediğini, bu hafta içinde savcıya gidip „Olay nedir?“ diye soracağını duyurdu.

24 Eylül’de yapılan seçimlere SPD ve CDU'nın yanı sıra bağımsız olarak Muhsin Şenol da katılmış ve „Oylar Babo’ya“ sloganını kullanmıştı. SPD’li Felix Schweke’nin 26411 oyla, oyların yüzde 66,91’ini alıp kazandığı seçimlerle ilgili soruşturma, söz konusu oylamanın öncesinden başladı.

TAŞIMA OYLA YÜZDE 17

Bilindiği gibi, Almanya'da seçimlerin yapıldığı gün sandığa gidemeyecek olanlar, mektupla ya da belediyede ayrılan bölüme giderek oyunu kullanabiliyor. Offenbach Belediyesi'ne önceden oy vermeye gidenlerin bir kısmının Muhsin Şenol tarafından götürüldüğü vebu kişilere rüşvet verildiği öne sürüldü. Mektupla oylardan çıkan sonuçlar, genel sonuçlara göre farklıydı. Genelde çok az oy alanMuhsin Şenol’a buradan yüzde 17 oy çıktı. Oysa toplamda Şenol’un aldığı oyların sayısı 900 civarındaydı.

Yabancı kökenli bir çok seçmenin Muhsin Şenol tarafından seçim merkezine taşındığı belirtilirken bir seçmenin (Sosyal Demokrat Parti), „Aday Muhsin Şenol parayla oy alıyor“ diyerek tweet attığı, ardından da bu mesajın SPD’li belediye başkanı tarafından polise iletildiği öğrenildi. Savcılığın da bu mesajın dışında, bazı Bulgarlar’ın da parayla sandığa götürüldüğü iddiaları üzerine soruşturma açtığı belirtildi.

ŞENOL: GAZETECİLER BİLİYOR

Konuyla ilgili konuşan Muhsin Şenol, „Tahminen SPD bir suç duyurusunda bulundu. Bana şu ana kadar resmi kanaldan bir şey gelmedi. Gazeteciler biliyor, ben bilmiyorum“ dedi. Şenol şöyle devam etti:

„Haftaya kadar bir şey gelmezse, savcılığa gidip kendim soracağım. Bana karşı bir soruşturma olduğunu, gazeteler yazmadan diğer partiler de bilmiyordu. SPD, yaşlılar yurdundan ambulanslarla seçmen taşıdı, onları gören yok. Biz kimlerin, Bulgarlar’a 50’şer Euro verip sandığa götürdüğünü de biliyoruz. Zamanı gelince hepsi açıklanır“ dedi.

Muhsin Şenol, AKP’nin Avrupa teşkilatının eski Hessen Eyalet Başkanıydı. Şimdi, Alman seçimine hile karıştırmakla suçlanıyor.

Muhsin Şenol, "Oylar Babo'ya" sloganını kullanıyordu. Bu sloganın bir rap şarkısından alıntı olduğu iddia edilmişti. 

Avrupa Postası / Almanya