Alman Polis Sendikası (GdP) emniyet birimlerinde aşırı sağcıların da olduğunu doğruladı.

Sendika Başkanı Oliver Malchow, Passauer Neue Presse gazetesine yaptığı açıklamada "Bünyemizde bazı aklı karışmış insanların bulunduğunu hesaba katmak zorundayız” dedi.

Malchow, anayasaya sadakat yemini etmiş olan binlerce polis arasında "yüksek sayıda gizlice radikalleşmiş" olanların da bulunduğunu bildiğini ve bu kişilerin tespit edilip polislikten ihraç edilmesi gerektiğini belirtti.

Deutsche Welle'nin haberine göre Alman Polis Sendikası Başkanı, Frankfurt emniyetindeki aşırı sağcı örgütlenmeyle ilgili soruşturmadan çıkacak sonucu beklemek gerektiğini söyledi. Malchow, "Soruşturmada iddialar doğrulanırsa bu olayı ‘skandal' olarak nitelendirmek bile hafif kaçar” dedi.

Savcılık soruşturuyor

Malchow, Alman polis teşkilatında aşırı sağcı fikirleri ya da herhangi bir şekilde aşırı sağcı gruplaşmaları teşvik edecek şartların söz konusu olmadığını ifade etti. Malchow polis eğitiminde daha dikkatli olmak ve eğitim metotlarını düzeltmek gerekebileceğini sözlerine ekledi.

Frankfurt polis teşkilatında görevli beş polisin bir haberleşme servisi üzerinden birbirlerine tahkir edici ve yabancı düşmanı resim, video ve metinler gönderdikleri ortaya çıkarılmıştı. Büyütülen soruşturma sonrasında geçici olarak görevden alınan polislerin sayısının altı olduğu açıklandı. Yetkili savcılık halkı kışkırtma ve anayasa düşmanı oluşumların sembollerini kullanma suçlarından soruşturma açıldığını doğruladı. Polis memurları hakkındaki suçlamalar Hessen eyalet parlamentosu içişleri komisyonunda görüşülecek.