Bild gazetesinin haberine göre casus Markus R., 3 bin 500 BND görevlisinin gerçek isim ve kod adlarının da yer aldığı bir listeyi de elinde tutuyordu. BND ajanlarının isim listesinin, Markus R’nin evindeki bilgisayarın belleğinde kayıtlı olduğu ve aramalar sırasında ele geçtiği belirtiliyor. BND casusunun arkadaşlarının isim listesini CIA’e verip vermediği henüz bilinmiyor.

İfadesinde de gerçekleri gizlemiş

Bu arada Der Spiegel dergisinin bildirdiğine göre Markus R., ifadesi sırasında gerçekleri gizlemiş. 2012 yılından itibaren CIA’e bilgi ve belge sızdırmaya başladığını beyan eden Markus R.‘nin aslında 2010 yılının ortalarından itibaren CIA adına casusluk yaptığı kaydedildi. Zira BND casusunun elindeki çok gizli isim listesinin 2011 yılına ait olduğu belirtiliyor. Markus R’nin CIA’den sızdırdığı bilgiler karşılığında belirttiği gibi 25 bin Euro değil, aslında 75 bin Euro aldığı da ortaya çıktı.

32 yaşındaki Markus R., en az 208 BND belgesini CIA’e vermekle suçlanıyor. R’nin ABD Viyana Başkonsolosluğu tarafından yönlendirildiği ve Salzburg’da bir çok kez belge ve para alışverişinin gerçekleştiği belirtiliyor.