-Süheyla Kaplan-



Tekin, CHP Bremen Birliği tarafınndan düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde Alman İstatistik Kurumu verilerine göre Almanya’da yaşayan göçmen ailelerin yüzde 20’sinin diploma almadan okullarını tek ettiklerine dikkati çekerek Alman eğitim sisteminin göçmenlerin ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğini savundu.

 

 


 

 

Almanya’da göçmenler arasında işsizliğin yüksek olduğuna da dikkati çeken Tekin, ‘’Avrupa Birliği’nin bu fotoğrafı iktidara kapak olsun’ dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Müslüman çocuklar cezaevlerine alınıyor, Hristiyan yapılıyor’ şeklindeki değerlendirmesine sert tepki gösteren Tekin, ‘’ Sayın Bozdağ ve Bağşı, Türkiye’de hükümet olarak onbinlerce genci eğitimsiz sokağa bırakmaktadır. Avrupa’da özellikle  daha fazla sayıda Türk kökenli çocuklarımızın, gençlerimizin  neden cezaevlerinde olduklarını araştırsınlar’ dedi.

 

‘’ÇİFTE VATANDAŞLIK KONUSUNDA VATANDAŞLARIMIZIN TEDİRDGİNLİĞİ VAR’

 

Almanya’daki hemen hemen her toplantıda vatandaşların ‘çifte vatandaşlık’ konusunda tedirginliklerini dile getirdiklerine dikkati çeken Tekin, ‘çifte vatandaşlık’ konusunda çaba sarfeden bütün siyasi partilere destek vermek istediklerini belirtti.

 

‘TÜRKİYE GURTBETÇİLERİ BUGÜNE KADAR’ PARA MAKİNASI OLARAK GÖRDÜ’

 

Göçmenlerin uyumu konusunda Almanya ve Türkiye’nin bugüne kadar üzerine düşeni yapmadıklarını ileri süren Tekin, ‘’Türkiye yurtdışında yaşayan gurtbetçileri hep para makinası olarak gördü. Almanya’da yaşayan 2. ve 3. kuşak kendilerini bu ülkenin bir parçası olarak görmekte. Bu nedenle çifte vatandaşlık konusundaki taleplerini devam ettirmek istiyorlar. Bu son derece insani bir taleptir. Bu talebin yerine getirilmesi için her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz’ dedi.

 

‘PASAPORT HARÇLARI SIFIRA İNDİRİLMELİ’

 

Yurtdışında yaşayan vatandaşların pasaport harçlarına getirilen zammı da eleştiren Tekin, bunun kabul edilemeyecğini savundu.

 

Tekin, ‘’Burada yaşayan Türk toplumu Alman ekonomisine büyük katkı sağlamıştır. Bu insanlar hep para makinası olarak görülmekten vazgeçilmeli. Pasaport harçlarının sıfıra indirilmesi konusunda milletvekili arkadaşlarımızla parlamentonun gündemine getireceğiz’ dedi.

 

 

Tekin, ayrıca Almanya’nın Bremen kentinde ‘’ZİS’ adlı ‘Ortak Yaşam Evi’ Kurumu ziyaret ettiğini ve bu projenin Türkiye’de de hayata geçirilmesi için çalışacaklarını belirtti. Almanya’nın yaşlı ve bakıma muhtaç ailelere yönelik projeleri takdirle karşıladığını da dikkati çeken Tekin, ‘’Almanya bizim yurttaşlar için gösterdiği önemi Türkiye göstermiyor. Bu da büyük bir devlet ayıbıdır. Yurttaşlarımızı bu ayıptan kurtacaracağız’ dedi.

 

Toplantıda konuşan CHP Yurtdışı Örgütlenmesinden Sorumlu Koordinatör Ali Kılıç ise, CHP’nin anti emperyalist çizgisinden, emek ve özgürlüklerden yana duruşundan asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

 

Kılıç, ‘’CHP, dün olduğu gibi bugün de devrimcilerin partisi olacak. Küresel kapitalizmin dayatmalarına, savaş baronlarının tezgahlarına gelmeyeceğiz. Baldıran zehri değil, Obama’nın kandıran öpücüğüyle ayakta kalmaya çalışan AKP zihniyetini ezilenler mutlaka deşifre edecekler. Emeğin, özgürlüğün, Kürdün, Türküni Öerkezin, Arnavutun, Boşnak’ın, Ermeni’nin, Alevş, Sünni, Musevi, Hristiyan vatandaşlarımızın ortak hedefi CHP iktidarı olacaktır’ dedi.

 

Düzenlenen toplantıda CHP Bremen Birliği Başkanı İbrahim Akbal, Avrupalı Türk İşadamlar Birliği (BTEU) Başkanı Ahmet Güler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.