Ahlen'de Mercedes Oto Galerisinde yedincisi gerçekleşen Ahlen Meslek Fuarı'na 60 yakın Kurum ve Firma katıldı. Katılımcılar arasında Yüksekokul ve Meslek kursları düzenleyen Enstitülerin de bulunması dikkat çekti.

Ahlen'deki Fuar Cumartesi sabahı daha saat 10 da kapılarını açmadan iyi bir meslek öğrenmek ve bu konuda bilgilenmek isteyen bir çok öğrenci ve Velisi kapının önünde kuyruklar oluşturdu. Ahlen'deki Meslek Eğitimi Fuarında Ahlen Belediyesi Meslek kursu bölümü yetkilileri Ute Neufeld, Michael Köhler, Meslek öğrenen gençler ile Belediyenin AWO, Caritasverband ile birlikte uyguladığı‚ ‘‘Jugend stärken im Quartier-Gençleri semtlerinde desteklemek‘‘ adlı Proje ekibide Anne Klein, Özge Bölükbaşı ve Mehmet Tanlı‘dan oluşan bir ekiple temsil edildiler.

Fuara gelen gençler arasında göçmen ve özellikle Türkiye kökenli gençlerin az oluşu dikkati çekerken Alman gençler Firmalar ve Kurumlarla direkt konuşmanın, danışmanlık almanın, Meslek kursu bulmanın zevkini yaşadılar.

Ahlen Belediyesi bir çok alanda Meslek eğitimi sunuyor

Ahlen Belediyesi Meslek Kursu Şefi Bayan Ute Neufeld ‚‘‘Fuarda Gençlerle enteresan görüşmelerimiz oldu. 2020 meslek kursu yılı için umutluyuz. Belediyenin farklı birimlerinde meslek öğrenmek isteyen iyi notlara, karnelere sahip bir çok genç bize başvurdu. Bu bizi mutlu ediyor ‘‘ dedi.

Şu anda Ahlen Belediyesinde idari yönetici bölümünde meslek öğrenen Afgan kökenli bayan Kathera Popal, Park ve Bahçeçilik öğrenen Joshua Putze, Filip Sierleja ve Bilgisayar Uzmanlığı öğrenen Alexander Mankowski‘ de Ahlen Belediyesinin Standında hazır bulundular.

Hayalinizdeki mesleğe giden yol iyi bir okul ve diplomadan geçer

Gençlere Yardım Projesi JustiQ te görevli Ahlen Belediyesi çalışanı Mehmet Tanlı Meslek Fuarı meslek eğitimi ile ilgili olarak ‘‘İyi bir Mesleğe başlamak için iyi bir eğitim almak lazım.. Fakat bir çok genç insan okuldan sonra hangi yoldan gitmek istedikleri konusunda henüz emin değiller işte bu nedenlede bu Fuarlar çok önemli ve yararlı olabiliyor. Ailelere ricam lütfen Çocuklarınıza eğitim fuarları gibi bilgilendirici etkinliklere gitmesinde eşlik edin. İyi bir not ortalamasıyla alınan diploma ve bir meslek eğitimi burada yaşayan gençlerimiz için hayati önem taşımaktadır. İlerde mutlu ve huzurlu bir yaşam, yuva kurmak isteyen gençler mutlaka iyi bir meslek öğrenmeliler. Bizim gençler iki dilli buda bir avantajdır. Almanya ülke olarak gençlerimize Hayallerindeki mesleğe giden yolda çok imkanlar sunmaktadır yeterki okularında başarılı olsunlar‘‘ dedi.