Almanya İçin Alternatif (AFD) lideri Alexander Gauland Potsdam yakınında bir göle yüzmek için girdiğinde üzerinden çıkardığı kıyafetler henüz kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından çalındı.

Muhtemelen şüphelinin antifaşist çevrelerden biri olduğu tahmin edilirken, AFD lideri Gauland'ın üzerinde kareli bir şortla yanında bir kadın polis memuruyla evinin yolunu tutması çevredekileri güldürdü ve 'Gauland için alternatif kıyafet bu' denildi.

Alay konusu oldu

AFD lideri Alexander Gauland Potsdam'da evinin yakınında bulunan Potsdamer Heiligen See'ye (Kutsal Gölü) yüzmek için geldi ve çıkardığı giysilerini gölün kenarına bırakıp renkli kareli şortuyla yüzmek için göle daldı. Tam o sırada kimliği henüz bilinmeyen kişi eşyalarını topladı ve kaçmadan önce “Nazilerin banyo eğlencesine ihtiyacı yok” diye bağırdıktan sonra gözden kaybolduğu ifade edildi. Gauland'ı görenler kıkırdarken bir polis sözcüsü “Biyometrik profil olmadan bile diyebilirsiniz” dedi. Gauland adeta alay konusu oldu.

Orijinal resim

Talep üzerine, ilk olarak fotoğrafı yayan orijinalliğini yayınlayan Twitter kullanıcısı "Marc Brandenburg" da doğruladı. Buna göre, eylemin siyasi bir motivasyonu vardı. "Nazilerin banyo eğlencesine ihtiyacı yok," dedi bilinmeyen hırsız eşyalarla birlikte kaybolmadan önce. Olayın politik bir eylem olabileceği üzerinde durulurken, bir polis sözcüsü olayın hırsızlık davası olarak ilk etapta araştırıldığını aktardı.

Maskesi düştü çıplak kaldı

'Gauland geçen hafta sonu siyasi bir skandalı tetikledi, bir anlamda çıplak kaldı burjuva maskesini düşürdü' denildi. Genç AFD örgütünün Thüringen'deki Seebach'taki federal kongresindeki tebrik konuşmasında organizatör, “Hitler ve Naziler 1000 yıllık başarısı Alman tarihinde sadece bir korkuluk" olduğunu söyledi. "Sert ama Adil" gibi politik konuşmaların ardından Gauland'ın en az 18 ay boyunca misafir olarak davet edilmeyeceği açıkladı. 

(AFD lideri Gauland'ın geçtiğimiz haziran ayında kıyafetleri çalınınca kareli şortla evinin yolunu tuttu)

Emine SONUGÜR / HAMBURG