48 yıl sonra hiç görmediği babasıyla tanışmak için İstanbul'a uçacak

Gerçek babasının bir Türk olduğunu 14 yaşında ilk kez öğrenen Michaela Aynur Schwab, babasının izini aramaya başlar ve bulamaz. Bundan üç yıl önce Hürriyet Gazetesi muhabiri Emine Sonugür'e babasını aradığını anlatır ve Emine Sonugür'ün yazdığı Hürriyet'in yayımladığı haberden sonra babası bulunur.

“Görmek istemiyor”

Baba Turan Demirci bulunur ve telefonla kendisine ulaşan gazeteciye baba Turan, “Benim ilgim alakam olsun istemiyorum. Benim yakamdan düşsün görmek istemiyorum. Aradan yıllar geçmiş mazimle uğraşmayınız” der ve telefonu kapatır. Bu konuşmadan sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Michaela Aynur Schwab, “Hiç sevgi ve saygı yokmuş. Bense yıllarca babamı merak ettim ve araştırmalar yaptım. Oysa hiç değmezmiş. Ben gerçek babamla yalnız yakından görüşmek istemiştim. Yapacak bir şey yok ama benim vicdanım rahat” diyerek konuyu unutmaya çalıştığını kaydetti.



Üç yıl sonra sürpriz


Schwab, hayat öyküsünü şöyle anlattı: “Bundan birkaç hafta önce benim Facebook sayfama bir arkadaşlık teklifi geldi fazla ilgilenmedim. Yaklaşık üç hafta önce gelen arkadaşlık teklifinde bulunan şahsın soyadı 'Demirci' olduğu dikkatimi çekti. Bunun üzerine arkadaşlık teklifini kabul ettim. Hemen bana yazmaya başlayan kişi gerçek babamın eşi olduğunu yazdı. Babam ve bütün aile üyelerinin benimle görüşmek istediklerini yazdı ve resimler gönderdi. Babam telefonda benimle görüştü ve Almanca konuşuyor”



İlk kez babasını görecek

Üç yıl sonra olaya çok şaşırdığını belirten Schwab, “Babam ve ailesi benimle tanışmak istediklerini belirterek İstanbul Silivriye davet ettiler. Benim 24 yaşında Calina adında kızım var. Kızıma konuyu anlattığımda 'birlikte gideriz' dedi. Hemen uçak biletlerimizi aldık ve 2 Aralık 2016 tarihinde gerçek babamı 48 yıl sonra görmeye hazırlanıyorum. Ben babamı kızımda dedesini tanıyacak. Önce çok heyecanlandım ama hala merak ediyorum neden görüşmeyi ret eden babam üç yıl sonra beni aradığını. Buna benzer birçok sorularıma cevaplar arıyorum inşallah karşılıklı uzun uzun sohbet ederiz babamla da benim sorularıma cevap verir. Zaman zaman kendi kendime babamın kim?, nasıl biri? olduğunu sordum. Hava limanından alacaklar bizi böylece gerçek babam ve ailesiyle tanışacağım. Oldukça heyecanlıyım” açıklamasında bulundu.