Cumhuriyetin kuruluşunun 92. Yıldönümü Berlin büyükelçiliğinde verilen bir resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve eşi Gamze Karslıoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Almanya'da bulunan çeşitli ülke temsilcileri, büyükelçiler, bazı Alman Parlamentosu Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanatçılar katıldı.



Resepsiyonda söz alan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu,  Cumhuriyetle birlikte kazandığımız edinimleri hatırlattı. Konuşmasını Almanca yapan Karslıoğlu “Bir asra yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti tarihi, esasında bir ulusun tüm imkânsızlıklara karşı ulaştığı demokrasi, kadın hakları, eğitim, kalkınma gibi alanlarda devrimsel başarılarının tarihidir. Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri olarak tanımlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Bağımsızlık ve özgürlük için bu ulusun ödediği büyük bedelleri bir çoğumuz günümüzde yeterince anlayamıyor veya takdir edemiyoruz. Türkiye, geride kalan 92 yıllık sürede gerçekleştirdiği köklü reformları, büyüyen ekonomisi, olgunlaşan demokrasisi ve çok yönlü dış politikasıyla, çalkantılı dönemlerde dahi, istikrarını korumayı başarmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Bayramınızı Büyükelçilik ve Almanya’daki tüm Başkonsolosluklarımız çalışanları adına bir kere daha kutluyorum” dedi.



Yaklaşık 1000 davetlinin katıldığı cumhuriyet resepsiyonunda çeşitli resimlerin sergilendiği bir de resim sergisi açıldı. Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu,  açılan sergiye eserlerini veren, `Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi´ sahibi Ahmet Şahin’e ve eserlerini büyükelçiliğe bağışlayan diğer sanatçılara teşekkür etti.  Ayrıca ünlü ressam Bedri Baykam'da resepsiyona katılanlar arsındaydı.

Yoğun ilgi gören davette Türk mutfağına özgü yemekler ve tatlılar da konukların beğenisine sunuldu.