10 yılı aşkın bir süredir Frankfurt’ta Türk Tiyatrosu’nu başarıyla temsil eden 'Tiyatro Frankfurt', 1. Türk Tiyatro Festivali  22 Mayıs günü Fliegende Volksbühne'de bir panelle başlayarak,  26 Mayıs günü 47 yıllık sanatçı Erhan Yazıcıoğlu'nun göz yaşları içinde sanat yaşamına veda etmesiyle sona erdi. 

Tiyatro organizatörü ve oyuncu Kamil Kellecioğlu, festivale maddi ve manevi katkı sağlayanlara yönelik olarak, “Tabi ki en büyük teşekkür günlerden beri gönüllü olarak çalışan Festival Komitesi’ndeki arkadaşlarıma” diyerek çalışanlara teşekkür etti.



Tiyatro Frankfurt tarafindan düzenlenen 1.Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, dört gün boyunca birbirinden güzel eserleri Frankfurt ve Rüsselsheim'de tiyatroseverler ile buluşturdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Frankfurt Başkonsolosluğu himayesidne gerçekleşen festivalde izleyiciler, heyecan dolu anlar yaşadılar.

ERHAN YAZICIOĞLU VEDA ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın usta sanatçısı Erhan Yazıcıoğlu, 47 yıllık tiyatro kariyerine 1. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde gözyaşlarıyla veda etti. Şehir tiyatrolarının 5 oyununun yer aldığı festivalde “Karadayı” dizisinde de rol alan Yazıcıoğlu, “Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum” adlı oyunla son kez sahneye çıkarak nerdeyse yarım asra yaklaşan tiyatro kariyerine son verdi.

Oyun bitiminde Frankfurt Fliegende Bühne Cantate Salonu’nu dolduran tiyatroseverlerin dakikalarca ayakta alkışlaması üzerine ünlü sanatçı, “Sizlerin bu alkışları bizleri var edendir” dedikten sonra gözleri dolduğu için konuşamadı ve kulise geçti.

Tiyatro Sanatçıları Ayla Algan ile Perihan Savaş’a da festivalin onur ödülü verilirken tekrar sahneye gelen Yazıcıoğlu, 47 yıldır hizmet ettiği Şehir Tiyatroları’nın anılarında çok önemli bir yere oturacağını ifade etti ve “Tiyatrodan kopmam kolay değil. Fakat dizi çekimim sona erdiğinde Bodrum’daki yazlığımda uzun bir müddet dinlenmek istiyorum. Tam 47 yıl önce çocuk yaşlarda figüran olarak girdiğim ve 100’den fazla oyunla sahnesine çıktığım Şehir Tiyatroları artık anılarımda başköşeye oturacak. En sevdiğimi yitirdiğim günün gecesi, sahnede komedi oynadım. Bana hayatı, konuşmayı, Türkçeyi, oyunculuğu ve sosyalleşmeyi öğreten ustalarıma minnettarım” dedi.