Her yeni yıl yeni umutlara yelken açmaktır. Kimine göre başarılamayanın başarılacağı, kimine göre yaşanılamayanın yaşanılacak olması, herşeye rağmen yeni umutlar besleyeceğimiz, iyimserliği ön plana çıkartacağımız yeni bir yıla „Merhaba“ demeye hazırlanıyoruz.


2013  yılını geride bırakırken, tüm yaşanılan acı, keder, kanı ve gözyaşınıda geçmişle beraber tarihin derinliklerine gömmeye hazırlanırken, yeni yılın tüm insanlık için güzelliklerle dolu geçmesini diliyorum. Bir şeyi salt istemek yetmez. İstediğimiz şey için uğraşı ve çabaya gerek vardır. Herkes bu konuda üzerine düşeni yerine getirmek zorundadır. 2014  yılında gerek Almanya'da, gerekse Türkiye ve Dünyada gündem yine yoğun geçeceğe benziyor

 
İnsanlar an gelir sıkıntıya düşebilir, böylesi durumlarda insanlara yardımcı olmak gerekir. Düşeni kaldırmak insan olmanın bir  gereğidir. Öyle bir an gelir’ki, insanların sahip olduğu şan, şöhret, para ve kariyer hiç bir işe yaramaz. Toplumdaki dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma duygusunu her zaman ön plana çıkartmamız gerek. Son dönemlerde Hoşgörü yerini, saldırganlığa terk etti. Toplumdaki paylaşımcı, dayanışma ruhu hızla kaybolmaya yüz tuttu. Merhamet yerini acımasızlığa bırakıyor. Bir an önce kendimizi sorguluyarak insanlık tarihinde paylaşımcı, dayanışmacı, vicdan ve merhamet duygularıyla dolu olan güzel anlayışları savunalım.

 

Sonuç Olarak; Olumlu ya da olumsuz her türlü gelişmelere rağmen gelecekten umutlu olmalıyız. Kendi aramızda ilişkilerde biraz sevgi biraz daha hoşgörülü olmak yaşamı daha da güzelleştirecektir. Unutmayalım’ki herşeyin özünde insan sevgisi yatmaktadır. Yaşamı renklendirecek tılsım kendi elimizdedir. Her türlü eşitsizliğe, ayrımcılığa karşı karşı durarak, iyi, güzel ve doğruların savunucusu olalım.

 

Engelsiz günler dileğiyle, herkese sevgi, kardeşlik, sağlık ve başarı dolu bir yıl dilerim.

 

HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK!!!