1 Kasım 2015 zoraki, 'tekrar seçim' için geri sayım başladı. 1 Kasım seçimleri, sonuçları halklarımız açısından çok önem arz etmektedir.

AKP devleti, Saray, R.T. Erdoğan 7 Haziran 2015 seçim sonuçlarını içine sindirememiştir. 7 Haziran Türkiye halklarının, demokrasi mücadelesi yürüten güçlerin, faşizme karşı omuz-omuza dayanışma içinde yürüyenlerin ortak başarıları sonucu, R.T. Erdoğan'ın, 'başkanlık'  hayallerinin suya düştüğü, ezberlerinin bozulduğu bir seçim sonucu ortaya çıkarmıştır.

7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonuçlar, sırtını yeşil sermayeye yaslamış, 13 yıldır halklarımızın kanını emmeye yeminli sermaye gruplarının korkulu rüyası olmuştur. Ülke kaynaklarını, kamu mallarını, her türden hilekârlıklarla kendi zimmetine geçiren, AKP devleti ve etrafında organize olmuş sermaye gruplarının soygun ve talanlarına, hortumlamalarına, 'ot tıkamak' anlamın gelen bir sonuç  doğurmuştur.

Bütün bu gerçekler, AKP devleti etrafında organize olmuş sermaye gruplarının, talanlarını soygunlarını, hortumlamalarını, hilekârlıklarını, bir daha rahatça yapamayacakları anlamına gelen bir gerçeklik içermektedir. AKP devleti ve etrafında organize olmuş talancılar bozguna uğramışlardır.

AKP devleti, bütün bu gerçekleri içine sindirememiştir. Bu nedenledir  ki, AKP devleti, Saray, etrafında organize olmuş sermaye çevreleri, halklarımıza karşı, savaş konseptini dayattılar. Dayatılan savaş konsepti ile yoksul halk çocukları, asker polis, Kürtler, yaşlısı, genci, kadını ve çocuklarıyla katliamlara maruz kaldılar.

Peki neden? Saray da oturan, 'türk tipi' başkanlık hayalleri kurmaktaydı. Ülkenin kaderini, 'iki dudağının' arasından çıkan cümlelerle yönetmek ve sömürü ve soygunlarına devam etmek için, 'dikensiz gül bahçesi' yaratmak istiyorlardı. Böylece talanlarına devam etmek çabasındaydılar. Talan için çıktıkları yolda, yolları kesildi ve lokmaları boğazlarında kaldı.

AKP devleti, Saray ve etrafında organize olmuş sermaye gruplarının bütün bu haydutluklarının önüne geçilmesinin, bir tek, 'müsebbibi'  vardı. Halkların Demokratik Partisi HDP in, seçim barajını aşarak, yıkarak % 13,1'lik bir sonuçla 6 milyonu aşkın oy almasıdır.

Bu nedenle diyoruz ki, 1 Kasım seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi HDP'nin, tekrardan TBMM Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde güçlü bir temsiliyetle yer alması önem arz etmektedir.

AKP devleti ve Saray seçim sonuçlarını yeniden kendi lehine çevirmek için, halklarımıza karşı kirli savaşı başlatmaktan çekinmemiştir. Amaç, savaş konsepti dayatması ile HDP seçim sürecinde, çatışmaların, 'sorumlusu' gösterilerek, oy almasının engellenmesi ve barajın altına  itilmesi hesaplanmaktaydı. Ama nafile! Kürt halkının direnişi, halklarımızın demokrasi mücadelesine olan inancı, özgürlüğe olan bağlılıkları, AKP devleti ve Saray'ın hesaplarını bozmuştur.

HDP bir güç birikimine ve seçmenlerinin ivme kazanan bir teveccühüne mahsar olmaya devam etmektedir. AKP devletinin yeniden iktidar yaptırmamak, R.T. Erdoğan'ın hala depreşen, 'türk tipi' başkanlık hayallerini kursağında bırakmak için, HDP in, yeniden TBMM de güçlü bir teslimiyet sağlayarak Milletvekili sayını çoğaltmak ile olacağı gerçeğini gözden kaçırmamalıyız.

Türkiye halkları ve demokrasi güçleri 1 Kasım 2015 seçimlerinde HDP'nin  arkasında durarak, gerekli desteği sağlayacağından şüphem bulunmamaktadır.

Aleviler cephesinden 1 Kasım seçimleri!

Ülkede yaşayan Aleviler ve gerekse, AABK Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Bileşenleri, HDP saflarında ön sıralarında kurumsal kimliğimizle yer alan Alevi Milletvekili adaylarına yeterli desteği vermekle, yükümlü olduğumuzu unutmayalım.

Diktatörün heveslerini, hayallerini yerle bir etmek, başkan yaptırmadığımız gibi, iktidar yaptırmamak Alevilerin ve demokrasi güçlerinin elindedir. Farklı siyasal partilerin 5 veya 10 milletvekili fazla çıkarmaları ülkede iktidar değişikliği için yeterli olmayacaktır.

HDP'nin, oy oranını yükseltmesi AKP devletinin sonunun gelmesini  hazırlayacaktır. Bu nedenle oylarımızı HDP saflarında birleştirmek önem arz etmektedir. Aleviler bu konuda özenli davranmalıdır. Öyleyse yapacağımız bir tek şey vardır. oylarımızı HDP'den yana kullanacağız!

Geleceği yaratmak, arzuladığımız sosyal ve adaletli düzeni kurmak için atılacak adımların önünü açmak ellerimizdedir. Yapacağımız bir tek şey, oy'larımızı HDP den yana kullanmaktır!

Bir sonraki yazımda buluşmak üzere,

Twitter: AliekberP
Facebook: aliekberpektas

8 Ekim 2015